2018 var året Skambankt gjorde storslått come-back med albumet «Horisonten Brenner» som mottok ros fra både presse og fans, A-listing på fire radiokanaler og velfortjente plasseringer på flere «Årets Album» lister. Albumet fikk 5/6 fra blant andre The Wilhelmsens, Dagsavisen, Stavanger Aftenblad og HA for og nevne noen, mens Musikknyheter ønskte varmt velkommen tilbake: «[…] etter over 20 år som band, markerar Horisonten Brenner at Skambankt er eit av landets beste rockeband i 2018.»

Allerede etter første singel skrev NRK P3’s Tete at «Hadde låtskriving vært en olympisk gren, ville denne vunnet.» Singelen ble Skambankt sin aller første dobbeltsingel som også var tilgjengelig på 7tommer vinyl. Denne solgte ut på forhåndsbestilling. Et tydelig tegn på at bandet var savnet og minst like aktuelle i dag.

Albumet ble etterfulgt av en omfattende Norges-turné som strakte seg fra Alta i nord til Kristiansand i sør og inkluderte flere store norske festivaler. Flere konserter på ruten var utsolgte (blant annet Rockefeller) og Skambankt mottok velfortjent skryt for sine energiske opptredener som alltid sitter som et skudd. Dette måtte selvsagt dokumenteres, noe som resulterte i slipp av livealbumet «Live At Rockefeller 2018».

Mye har skjedd i 2018, men de hviler ikke på laurbærene av den grunn og er i 2019 ute med ny musikk og flere konsertdatoer! Den nye dobbeltsingelen “For En Evighet / Om Nettene” gikk rett inn på nokk en A-listing hos NRK P13 og vinylsinglene går kjapt unna. Flere konserter står for tur i 2019, alle mann til første rad!


Kort historikk:
Skambankt ble opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille til avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld. Etter dette skulle det ta 10 år før deres ordentlige debut kom ut, deres selv-titulerte album fra 2004, en skive som gav umiddelbare etterskjelvinger og mersmak hos en raskt voksende fanskare. De er i dag regnet som en av Norges pionerer innen sjangeren, og med repertoaret sitt på 6 skiver og én EP fortsetter de å trollbinde publikum.


Bandmedlemmer:

Terje Winterstø Røthing
- Vokal, gitar
Hans Egil Løe - Gitar, vokal
Tollak Kalvatn Friestad – Bass
Børge Sageng Henriksen – Trommer
Jonny Engelsvoll - Tangenter


Følg Skambankt på:
FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | SPOTIFY

For English info, go to Indie Recodings